Tila haltuun – näin sisustat valolla, luennot Habitaressa

10 09 2014
Muutamilla osastoilla on täyden spektrin puhtaan valkoista päivänvaloa. Tässä hyvänä esimerkkinä Better Homen osastolla 3a2 epäsuora päivänvalovalaistus  WT4-valolistan päällä.

Muutamilla osastoilla on täyden spektrin puhtaan valkoista päivänvaloa. Tässä hyvänä esimerkkinä Better Homen osastolla 3a2 epäsuora päivänvalovalaistus WT4-valolistan päällä.

Sisustussuunnittelijan ja -arkkitehdin tavoitteena on saada kotiin ja työpaikalle laadukas väriympäristö. Sitten tila valaistaan kuitenkin valolla, joka muuttaa värit täysin. Useimmiten käytetään perinteistä, kellertävää valoa, jonka värilämpötila on 2700 – 4500 kelviniä. Sininen väri muuttuu violetiksi, punainen oranssiksLisää mediai jne.

Tämä valaistus väheksyy sisustussuunnittelijan ammattitaitoa. Jos käytetään täyden spektrin 5 500 K:n päivänvaloa, värit eivät muuttuisi lainkaan. Värit ovat samat kuin päivänvalossa ulkona, kirkkaat ja kauniit.

Valaistussuunnittelija Ilkka Pekanheimo piti yleisöluentoja  aiheesta Näin sisustat valolla  Habitaren pääesityspaikalla, 7-hallin Ahead!-arenalla (käytävä r). Luennoilla selvisi, mikä on valaistuksen merkitys sisustamisessa. Valaistus vaikuttaa värien näkymisen lisäksi moneen muuhunkin asiaan.

Luento pureutuu kodin valaistussuunnitteluun aivan uudella tavalla. Se käsittelee valaistusta tavanomaisesta poiketen korostaen päivänvalon kaltaisen valon merkitystä kodin sisustuselementtinä. Tästä seuraa, että sisustussuunnittelijan tekemä värisuunnitelma toteutuu kuten on tarkoitettukin.

Luennolla näet esimerkkejä kodin eri tiloista, jotka on valaistu laadukkaasti ja tyylikkäästi. Esillä on suoran ja epäsuoran valaistuksen häikäisemättömiä vaihtoehtoja sekä myös esimerkkejä uusimmista ledivalaistusideoista.

Valaistusideoissa korostuvat sekä hyvä ja helppo näkeminen että kokonaistaloudellisuus. Luennolta saat toimivat työkalut laadukkaan valaistuksen suunnitteluun ja toteutukseen kaikenlaisiin koteihin ja myös työpaikkoihin.

Habitaressa on muutamilla osastoilla värit aidosti näyttävää täyden spektrin päivänvaloa.

Lisätiedot ja haastattelut: valaistussuunnittelija Ilkka Pekanheimo, puh. 0400 221421.

2014HabitareIP


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: