Päivänvaloa Life on a Leaf -talossa

9 05 2010
Life on a Leaf

Life on a Leaf

Projektiuutiset-lehti 2/2010 julkaisi laajan artikkelin taiteilija Jan-Erik Anderssonin lehtitalosta, Life on a Leaf. Se on ollut AD-Luxin viime vuosien mielenkiintoisimpia valaistusprojekteja. Koko talo on valaistu täyden spektrin Viva-Lite-päivänvalolampuilla, pääosin himmennettävillä IP64-Saalingeilla ja päivänvaloledeillä. Tässä on artikkeli.

Käsityönä tehty ja rehellinen materiaalien ja rakenteiden esittäminen ovat 1800-luvun arkkitehtuurikriitikko Ruskinin mukaan osa rakennustaiteen sielunmaailmaa. Valolla on siksi merkittävä rooli talon kokonaisilmaisussa, taiteen ja arkkitehtuurin symbioosin esille nostamisessa ja värien pelissä. Kunkin värin ja muodon tulee toistua mahdollisimman luonnollisesti. Tämän vuoksi taiteilija Andersson ja arkkitehti Pitkäranta valitsivat katon lehtiruoteiden väliin alasvaloiksi portaattomasti himmennettävät täysspektrivalonlähteet. Artikkelin kolmannella sivulla kerrotaan AD-Luxin valaistusprojektista.

Taiteilija Andersson kirjoittaa: ”Vaihdoin keittiöpöydän yllä olevat vanhat energiasäästölamput Viva-Liteihin ja ero on todella tuntuva. Valo on todella miellyttävä silmille! Kiitos inspiraatiosta!”



Toiminnot

Information

Jätä kommentti