Uusi kuvasto/hinnasto, lediuutuus ja valoisa asiakaskirje

30 06 2010
  • Valaistuskuvasto ja hinnasto ilmestyy 1.7.2010. Arvonlisävero on noussut 23 %:iin, mutta yleisimmät verolliset hintamme ovat silti entiset.
  • Ks. uutuus sivulta 28, oikea yläkulma: 4 W:n kämmenledi GX53, päivänvalo. Kierrä se 7:n, 9:n tai 13 W:n kämmenenergiansäästölampun tilalle. Ainutlaatuinen maailmassa. Ensiesittely Kuopion asuntomessuilla.
  • Vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta AD-Luxin liikevaihto vuoden alusta oli kesäkuun lopussa 20 % suurempi kuin vastaavana aikana viime vuonna. Kiitos asiakkaillemme. Päivänvalolla on tulevaisuutta.
  • Tänään tullut asiakaspalaute Tampereelta: Kiitos viimeisestä, Saalinki-valaisimet ovat paikoillaan, ja olemme todella tyytyväisiä valaistukseen.
  • Tänään lähetimme muutamia tuhansia kirjeitä asiakkaillemme sähköpostitse. Lue tästä:

Tervehdys!

Tässä asiakaskirjeemme, valaistuksen uutuuksia.

Haluamme auttaa sinua entistä paremman valaistusympäristön luomisessa. Asiakaspalautteemme on  yllättävän positiivista. Se on valaistusideoittemme ansiota.

On hämmästyttävää, että vaikka käytämme kaksi kolmasosaa ajastamme keinovalossa elämiseen, emme kiinnitä riittävästi huomiota valon terveysvaikutuksiin, valon vaikutuksiin näkökykyymme ja värien oikeaan näkemiseen. Toisaalta vaadimme luomuruokaa, puhdasta ilmaa ja jopa terveysvaikutteista vettä. Kuitenkin päivänvalo, joka synnytti kaiken elämän, usein unohdetaan. Puhdasta valoa kannattaa vaatia, olemme sen arvoisia.

  1. Kodin valaistusopas (9. painos, 52 sivua) on ilmestynyt
  2. Täyden spektrin päivänvalon edut
  3. Epäsuora valaistus
  4. Parempaa värintoistoa
  5. Kokeilu kannattaa
  6. Tervetuloa tutustumaan asuntomessuille, Habitare-messuille, myymäläämme

1. Kodin valaistusopas on täydellisesti uudistunut. Siinä on runsaasti uusia valaistusvinkkejä ja –ideoita, sekä esimerkkivalokuvia kodin eri huoneiden valaistuksesta. Lähetämme näitä oppaita halutessasi sinulle, myös asiakkaitasi varten, veloituksetta. Oppaan hinta on normaalisti 15 euroa. Sitä jaetaan Kuopion asuntomessuilla kohteessa 14. Valaistusopas on jo nyt luettavissa internetissä. Voit noutaa oppaan myös Habitaresta.

2. Täyden spektrin päivänvaloa on käytössä mm. julkisissa tiloissa, kauppaliikkeissä, kouluissa, toimistoissa ja kodeissa: näkeminen helpottuu, silmät rasittuvat vähemmän, värit näkyvät aitoina, eikä haitallista häikäisyä esiinny. Myös työvireys säilyy parempana verrattuna perinteiseen, kellertävään valaistukseen.

3. Epäsuora valaistus on edullinen ja käytännössä hyvin toimiva vaihtoehto lähes kaikissa tiloissa. Asiakkaamme ovat innostuneita valaisemaan koko uuden kotinsa täyden spektrin päivänvalolla ilman häikäiseviä, ja värit väristäviä spottivaloja. Meidän Talo -lehden 4/2010 sivuilla 24-20 AD-Luxin kokonaan valaisema talo sekä Projektiuutisten 2/2010 sivuilla 154-158 AD-Luxin kokonaan valaiseman taiteilija Jan-Erik Anderssonin ”Life on a Leaf” -talon. Valo-lehden numerossa 1/2010 esiteltiin AD-Luxin valaistusprojektit Life on a Leaf sekä Liedon Vanhalinnan lediulkovalaistus , ks. sivu 46.

4. Hämmästyttävän usein vielä nykyäänkin  monet valitsevat valon sävyksi 2700 – 4000 K, joka on lämminsävyistä, silmiä väsyttävää valoa. Värintoisto on lisäksi heikko, yleensä 82-85, kun sen pitäisi olla yli 96. Ehdotamme aina valaistuskokeilua ennen siirtymistä hyvään valoon, sillä muutos perinteiseen, lämminsävyiseen valaistukseen on suuri. Tästä näet vertailun täyden spektrin ja eniten myydyn lampun spektrin välillä.

5. Työmme tuloksena päivänvalo alkaa olla suosittu myös toimistojen valaistuksessa. Tässä eräs esimerkki ja kustannustietoa toimistovalaistuksesta. Valo, jossa silmät eivät väsy ja jonka avulla sekä työteho yleisesti että lukunopeus erityisesti paranevat on ensiarvoisen tärkeää työelämän eri vaiheissa ja opiskelussa.  Ellet vielä tunne valoamme, kannattaa kokeilla.

6. Kun käyt Turussa, olet tervetullut myymäläämme näkemään ja kokemaan täyden spektrin valoa omin silmin.

Valoomme voi tutustua tänä vuonna myös Kuopion asuntomessuilla ja Habitare-messulla, missä pidämme myös kolme valaistusaiheista esitelmää. Lue myös: Kodin valaistussuunnittelun pikaohje

Valoisin terveisin

Ilkka Pekanheimo
Valaistussuunnittelija, EHL
AD-Lux Oy – puhtaan valon asiantuntija
Brahenkatu 12, 20100 TURKU
puh. (02) 517 0300, gsm 0400 221 421


Toiminnot

Information

Jätä kommentti